zorg om jouw tuin... 
VAN NATURE NATUURLIJK


JOUW TUIN OVERDAG!

MAAR ALS DE NACHT GAAT VALLEN WAT DAN! 

Hoe onderhoud ik mijn tuin, wanneer moet ik snoeien, bemesten, het gazon ziet er vreselijk uit, en ook in de avond wil ik meer sfeer? Hoe pak ik dit allemaal aan.1001 vragen waarop ik je als erkend hovenier een duidelijk antwoord kan geven met een ervaring van ruim 30 jaar!

Jou mooie verzorgde tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving. Je leven krijgt meer glans door de kleuren en vormen van deze groene ruimte.Woonplezier wordt voor een groot deel ook bepaald door je buitenomgeving.Verzorgde, goed onderhouden tuinen dragen ook bij aan een goede leef milieu.

Echter bij achterstallig onderhoud kan de tuin een ergernis worden.Om deze ergernis voor te zijn is het mogelijk om me in te huren om je tuin te verzorgen en te begeleiden. Zodat jij in de toekomst meer deel kunt nemen in de tuin.

Maak gerust een vrijblijvende afspraak zodat ik je haarfijn kan uitleggen wat de mogelijkheden zijn, want plezierig wonen gaat verder dan een goed onderhouden woning. 

Op deze tuinwebsite vindt je informatie over mijn diensten in het onderhouden en het verlichten van jouw droomtuin met professionele tuinverlichting in 12,24 en 230V

Enchanted Gardens


Terug naar overzicht

08-10-2018

Is jouw tuin al winterklaar?

De temperaturen verraden niet dat het al weer herfst is maar de verkleurde bladeren van bomen en heesters zijn veelzeggend. In alle scharkeringen groen, bruin, rood en geel laat de natuur nog even van zich spreken.


De temperaturen verraden niet dat het al weer herfst is maar de verkleurde bladeren van bomen en heesters zijn veelzeggend. In alle scharkeringen groen, bruin, rood en geel laat de natuur nog even van zich spreken. Nog even en dan begint de nachtvorst en is al dat blad gevallen. Ook paddenstoelen verschijnen weer, zoals dit Eekhoorntjesbrood.

Veel mensen gaan aan de slag met bladblazers en deponeren het gevallen blad in de gemeentelijke bladkorven. Maar bladeren zijn een uitstekende isolerende laag in borders. Zeker voor vorstgevoelige planten. En als het blad verteert brengt het ook de nodige voedingsstoffen in de bodem. Gras verstikt onder blad maar in borders kun je prima een laag bladeren kwijt.

Uiteraard hoort bij het winterklaar maken van de tuin het nodige snoeiwerk. Snoeien doet groeien en bloeien en geeft struiken en bomen de nodige vorm.

Voor een mooi winterbeeld in de tuin is het verstandig om niet alle vaste planten tot op de grond te snoeien. Grassen zijn prachtig in de winter, overdekt met rijp. Uitgebloeide stokrozen en zonnebloemen een welkome voedselbron voor vogels.

Een vakbekwame hovenier weet precies wat hij qua snoeiwerk moet doen om de tuin ook in de winter in balans te brengen. Zodat er zowel voor de eigenaar als het dierenleven veel te genieten valt.Terug naar overzicht


TUINONDERHOUD DEZE MAAND  lees meer

Na een vrijblijvende afspraak op locatie heb je binnen 24 uur de offerte in je mailbox. (Vraag naar de mogelijkheden)

Contact opnemen!

E- mail       info@vanbreetuinen.com  

App naar    whatssapp 

Mobiel       06 - 22 54 23 74 


 

 

19940